Kosár
Az Ön kosara üres

A japán tea fajtái

Az alábbiakban a japán teák családfáját mutatjuk be.

 
 A japán teák néhány ritka kivételtől eltekintve zöld teák. A zöld teák gyártása során a szedés és a feldolgozás, sodrás során bekövetkező sérülések elindítják a tea fermentációját. A fermentáció során a tea fő összetevőinek számító polifenolok alakulnak át. Ennek megakadályozására a zöld teákat sütéssel, vagy gőzöléssel hő kezelik.
 
 
Árnyékolt teák
Matcha
Gyokuro
Kabusecha
 
Sencha
Shincha - új tea
 
Mecha, avagy a fenti teák gyártásából eredő teák
Karigane
Konacha
Yin
 
Érett, nagylevelű teák
 
Kawayanagi
Bancha
Hojicha
 
Pirított rizzsel kevert teák
Genmaicha